Nikolina Katavić pobjednica Đurđevdanskog festivala

14.05.2023. - Kultura

Prvu nagrada za kompoziciju na 29. međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme, odnosno Gran pri “Jadranka Stojaković”, dobila je Lamia Belošević za pjesmu “Plašt ljubavi”, koju je izvela Nikolina Katavić iz Zagreba.

Drugu nagradu za kompoziciju dobio je kompozitor Danijel Alibabić za pjesmu “Želim” koju je izvela Asja DŽogović iz Bijelog Polja, dok je treću nagradu osvojio kompozitor Đorđe Jovančić za pjesmu “Djeca svemira” koju su izvele Tara i Zola Ristić iz Sarajeva.

Prvu nagradu za interpretaciju, prema ocjeni žirija, dobila je Ana Ajduković iz Hrvatske, dok je nagradu publike osvojila Andrea Jakovljević.

Drugu nagradu za interpretaciju dijele Asja Džogović iz Crne Gore i Maša Milovanović iz Srbije, a treću Dijana Ulihnjan iz Rusije i Tisa Gal iz Slovenije.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Dejan Božović za pjesmu “Želim”, a nagradu za najbolji tekst dobio je Đorđe Jovančić za pjesmu “Djeca svemira”.

Nagradu žirija učesnika dobila je Ana Ajduković, dok je posebno priznanje za doprinos dječijem muzičkom stvaralaštvu dodjeljeno Ani Klepić i Dušanu Šestiću.

Žiri je odlučivao između 18 kompozicija, koje su premijerno u Banjaluci izveli izvođači iz Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske i BiH.

Uručenjem nagrada večeras je završen ovogodišnji 29. međunarodni Đurđevdanski festival dječije pjesme.

Iz:vor:Mondo/Srna-Foto:RTRS