Otvoreni ovogodišnji Dani komedije

25.03.2024. - Kultura

Predstavom „Boing, boing“ beogradskog Teatra na brdu, po tekstu Marka Kamelotija, u režiji Predraga Stojmenovića, večeras je u Bijeljini otvoren tradicionalni 23. festival „Dani komedije“. Ovaj vodvilj beogradski glumci uspješno igraju već 12 godina širom Srbije i regiona.

Glumica Nada Macanković podsjetila je da je premijera ove predstave igrana 2012. godine u Zvezdara teatru.

 

„Ovo je produkcija nas kolega i prijatelja koji smo se okupili. Željeli smo da napravimo dobru komediju, što dokazuje igranje od 12 godina“, istakla je Macankovićeva.

Marina Vodeničar izjavila je da je riječ o jednom od najizvođenijih francuskih vodvilja, u kojem igra šestoro glumaca.

„Prvi put smo na ovom festivalu i nadam se da ćemo se dopasti publici“, poručila je Marina Vodeničar.

 

Glumac Viktor Savić, koji u predstavi igra Robera, Bernarovog prijatelja koji dolazi u Pariz sa sela i zatiče situaciju u kojoj Bernar živi sa tri vjerenice, kaže da voli predstave koje su dinamične i u kojima ima mnogo dešavanja na sceni.

„Nijedna od te tri vjerenice, koje su, inače, stjuardese u različitim avio-kompanijama, ne znaju jedna za drugu. Međutim, jedna oluja i nevrijeme čine da letovi moraju biti pomjereni i njih tri se nekako nađu u isto vrijeme na istom mestu. Nas dvojica drugarskim snagama treba da izvedemo da se njih tri ne sretnu“,opisao je Savić ukratko radnju ove predstave.

Govoreći o pozorištu i prihvatanju humora od strane publike, on je rekao da danas nije teško nasmijati ljude, pogotovo kada su vremena u kojima oni žive teška.

„To je moje iskustvo. Što je teže vrijeme u kojem živimo, lakše je nasmijati ljude. Međutim, ako govorimo o pozorištu, smatram da se nešto pomjera nabolje, sale u Beogradu su pune publike i mnogo je drugačije nego kada smo mi završavali fakultete“, rekao je Savić.

U ovoj predstavi, osim ViktoraSavića, igraju Radovan Vujović, Јelena Gavrilović, Marina Vodeničar, Nada Macanković i BorkaTomović.

Bijeljina.com