Pozorištance „Maslačak“ zakoračilo u proljećnu pozorišnu sezonu

30.01.2024. - Kultura

Pozorištance „Maslačak“, nakon brojnih i prilično iscrpljujućih novogodišnjih angažmana, već je zvanično ušlo u proljećnu pozorišnu sezonu, kaže Marija Ćosić, glumica ovog popularnog dječijeg pozorišta.

 

“Pomalo smo umorni od novogodišnjih angažmana, ali smo i zadovoljni realizacijom posla koji smo obavili uoči Nove godine i tokom januara. Za proljećnu sezonu planiramo standardni redovni repertoar u Bijeljini u ustaljenom terminu – nedjeljom u 12 časova i u Brčkom – subotom u 12 časova.

Takođe, nastavljamo realizaciju projekta organizovanog dovođenja djece iz brčanskih I bijeljinskih vrtića jednom mjesečno na dječije predstave u centre za kulturu, kao i organizovano dovođenje djece školskog uzrasta na dječije predstave, koje se, inače, obrađuju u školskoj lektiri. Nastavićemo i gostovanja po gradovima širom BiH.

Dogovorena tri gostovanja u Sarajevu tokom februara

Već u februaru imamo tri dogovorena gostovanja u Sarajevu, što nas posebno raduje. U pregovorima smo i za razmjene gostovanja sa pozorištima iz Beograda.

Ovom prilikom mogu da najavim i ponovno postavljanje na repertoar najmanje dvije predstave koje godinama nisu bile na repertoaru. Ukoliko nešto obećamo, potrudićemo se da to i ispunimo.

Nastojaćemo da pripremimo još jednu premijernu predstavu, to je naša velika želja, nadam se da ćemo to i realizovati”, kaže Marija Ćosić, ističući da će biti nastavljena dosadašnja uspješna i korektna saradnja sa Gradskom upravom Bijeljina, koja je u prošlom polugodištu, jednom mjesečno, poklonila tri predstave djeci grada Bijeljina.

Što se tiče glumačkog ansambla, on je nepromijenjen. U ovom dječijem pozorištu trenutno je angažovano petoro glumaca u osnovnoj postavci i pet do šest saradnika.

Bijeljina.com