Počela Šesnaesta “Noć muzeja” u Muzeju Semberije

18.05.2024. - Kultura

U Muzeju Semberije u popodnevnim satima počeo je jedinstven umjetnički spektakl koji se danas realizuje u više od 3.000 muzeja u tridesetak evropskih država.

Ova manifestacija se već šesnaesti put organizuje u Bijeljini.

Program je otvoren interaktivnom radionicom “Mi to možemo zajedno”, za djecu uzrasta od pet do sedam godina, kojom se razvijaju motorčke vještine, koncentracija i timski duh.

Nakon toga organizovana je zanimljiva dječija radionica pod nazivom “Zasvijetli”, za djecu uzrasta od sedam do dvanaest godina. Radionica nosi naziv “Zasvijetli” i njen cilj je izrada lampiona dobrih želja koji će u večernjim satima biti pušteni nebu pod oblake.

Večeras će biti organizovan i koncert Učenika Muzičke škole “Kornelije Stanković”, nakon čega će biti otvorena i izložba “Korto Malteze: Između svjetova”. 

Nakon toga nastupiće članovi Kulturno – umjetničkog društva “Srbadija”, biće organizovan Kviz znanja, a “Noć muzeja 2024” zatvara se pozorišnom predstavom “Povratak”, prema drami Harolda Pintera, koju izvode učenici Ekonomske škole, okupljeni u školski Teatar “Drnč”, u režiji Igora Kalajdžića.

Bijeljina.com