Održan humanitarni koncert “Big benda RTS”

24.01.2024. - Kultura

Bijeljinska publika sinoć je sa oduševljenjem ispratila prvo gostovanje “Big benda RTS-a” i soliste Aleksandre Bijelić u Semberiji, a koncert je imao humanitarni karakter i sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć Udruženju “Drugačiji svijet” koje pruža podršku licima sa autizmom.

Responsive image

Organizator događaja je Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” čiji predsjednik Siniša Pajić kaže da je publika do posljednjeg mjesta ispunila salu Centra za kulturu i da je riječ o početku lijepe tradicije, u dogovoru sa RTS-om, da svake godine budu organizovani humanitarni koncerti u Bijeljini.

“Zadovoljni smo što je naše udruženje pronašlo modul da privuče bijeljinsku publiku i ponudi velike koncerte iz različitih žanrova, poput gostovanja filharmonije i Narodnog orkestra RTS-a”, rekao je Pajić.

Urednik RTS-a Marko Đorđević rekao je novinarima da je koncert dvostruko zadovoljstvo zbog njegovog humanitarnog tipa i zbog toga što “Big bend” u 76 godina dugoj istoriji prvi put nastupa u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, program koji su izabrali za bijeljinsku publiku sastavljen je od latino muzike, a vokalna solistkinja Aleksandra Bijelić ima komercijalno džez repertoar. Bijelićeva, džez pjevačica i profesor džeza u muzičkoj školi, kaže da uživa u različitim repertoarima koje izvodi, kao i da je snimila svoj album koji treba uskoro da promoviše, a zove se “Neka druga”. 

Izvor:Srna