Izložba “Višnjićevi dani kroz vrijeme” (Foto)

07.11.2023. - Kultura

Srpsko kulturno i prosvjetno društvo “Prosvjeta” Bijeljina od svog reosnivanja iz 1992. godine blisko sarađuje sa “Semberskim novinama” , izjavio je Slaviša Mikić, predsjednik bijeljinske “Prosvjete” povodom otvaranja zajedničke izložbe “Višnjićevi dani kroz vrijeme i Semberske novine” koja je organizovana sa najstarijim semberskim informativnim glasilom “Semberskim novinama”.

108.jpeg

“Smatrali smo da je tridesetogodišnjica organizovanja kulturne manifestacije “Višnjićevi dani” prilika da se još jednom ovjekovječi i potvrdi dosadašnja uspješna međusobna saradnja “Prosvjete” i “Semberskih novina”,rekao je predsjednik SKPD “Prosvjeta” Bijeljina Slaviša Mikić otvarajući izložbu povodom Višnjićevih dana.

91.jpeg

”Saradnja je sve vrijeme na visokom nivou,nama je posebna čast što jedan pisani medij koji sve vrijeme izlazi na srpskom ćirilčnom pismu,prati rad Prosvjete i Višnjićeve dane ovih 30 godina.”

Događaji su na izložbi prikazani hronološkim redom

”Semberske novine su pravi primjer koja je težina pisane riječi i fotografije objavljene u pisanom mediju “,rekao je direktor Semberskih novina Zoran Zekanović.

1.jpeg

“Ovakvi kulturni događaji uvijek će imati podršku Grada Bijeljina”, kaže savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.

”Višnjićevi dani treba da budu kruna kulture u svakoj godini grada Bijeljine.Gradska uprva će se truditi da je iz godine u godine sve više unaprijeđuje I da što više društvenih aktera uključi u obilježavanje Višnjićevih dana.”

169.jpeg

Izložba “Višnjićevi dani kroz vrijeme i Semberske novine” u Muzeju će biti postavljena narednih mjesec dana.

Izvor/Foto:BN