Evo koliko Bijeljina ima parking mjesta: Nazire li se rješenje?

02.06.2022.

Hronični problem parkinga u Semberiji skoro svakodnevno zadaje glavobolje građanima. Nadležni ga godinama pokušavaju riješiti, ali ti projekti se vrlo sporo realizuju.

Izgradnja nekoliko garaža?
Ovog proljeća dobre vijesti stižu iz Direkcije za izgradnju i razvoj grada, gdje su nam potvrdili da je po regulacionom planu “Centar grada” predviđena izgradnja nekoliko javnih garaža.

Prva kod “Bleda”
„Problem nedostajućih parking mjesta riješio bi se izgradnjom javne garaže, kao i uvođenjem određenih parcela i lokacija u sistem naplate i kontrole parkiranja. Pokrenute su aktivnosti na izgradnji jedne parking garaže na lokaciji koja se nalazi u južnom dijelu centralne gradske zone Bijeljine (kod “Bleda”). Lokacija se nalazi u najužem centru Bijeljine. Pristup garaži bi se ostvarivao iz Ulice Save Kovačevića i sa jugoistočne strane, iz Ulice 27. marta. Urađena je projektna dokumentacija od strane Direkcije za izgradnju i razvoj grada, a za realizaciju projekta nadležno je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Grada Bijeljina“, kaže Dragan Vasić, šef službe za upravaljanje javnim parkiralištima.

Dragan Vasić, šef službe za upravaljanje javnim parkiralištima

On naglašava da je naplata parkiranja u Gradu Bijeljina u visokom procentu i jedna je od boljih  kad se uporedi sa ostalim gradovima gdje se vrši naplata parkiranja (odnos naplate prema broju parking mjesta). Praking zona je podijeljena u dvije zone, crvenu zonu i plavu, gdje se dosta više koristi crvena zona, koja je i duplo skuplja od plave zone.

Dvije zone
„Grad je podijeljen u dvije zone (crvenu zonu i plavu zonu) i u obje zone primjenjuje se režim bez vremenskog ograničenja sa naplatom parkiranja u periodu od 7-21 čas  radnim danom, i 7-15 časova subotom. Plaćanje parkinga je moguće izvršiti parking kartom (kupovina na koiscima) ili SMS porukom preko mreža mobilne telefonije m:tel, HT Eronet i BH Telecom“, pojašnjava Vasić.

Bijeljina.com