Za tri mjeseca počinio 34 krađe „teške“ 160.000 KM

28.03.2023. - Hronika
Državljanin Srbije D.R. prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinio 34 teške krađe u kojima je načinio štetu od oko 160.000 maraka.

 

Osumnjičeni je u bjekstvu, a iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je otkriven tokom akcije “Silver” koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela.

– Policijski službenici su došli do saznanja da se lice D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela teška krađa“ izvršena na području Banjaluke od 1.januara  do 5.marta 2023. godine. Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Banjaluke, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je  materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM.

Istakli su da su pretresom stana i vozila “opel” koje osumnjičeni koristi pronašli 91 predmet koji se mogu povezati sa počinjenim krivičnim djelima.

– Pronađeni su i uz potvrdu privremeno oduzeti zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti. Pretresi su obavljeni na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka – rekli

Naglasili su da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica D.R., koje se nalazi u bjekstvu.

 

izvor/FOTO:Glas Srpske