Brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo i nanio joj teške povrede

28.12.2023. - Hronika

Amir Dzafić pred Opšinskim sudom u Sarajevu danas je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda zaposlenici hotela u Jablanici čiji je i vlasnik.

Responsive image

U zatvorsku kaznu u trajanju 10 mjeseci će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a dužan je platiti troškove medicinskog vještačenja.

Sutkinja Almina Čilić donijela je danas prvostepenu presudu, a nakon što je Džafić juče priznao krivicu za brutalno premlaćivanje Enise Klepo u avgustu ove godine, prenosi Klix.

Podsjećamo, Džafić se izjasnio da nije kriv za krivično djelo za koje se i tereti, ali je juče promijenio svoj iskaz, te priznao krivicu na osnovu čega je sud danas odnio presudu.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 1. augusta 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela “Jablanica”, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena Enisa Klepo, nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plate, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta.

On ju je, kako stoji u optužnici, rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti zaposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu.

Zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja ‘Jablanica’, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitaliziovana. Tu su joj konstatovane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka“ , navodi se u optužnici.

Iz tužilaštva podsjećaju da je po odluci glavnog tužitelja ovaj predmet imao prioritet u radu Tužilaštva HNK i da je tužilaštvo u saradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju.

Izvor: Srpska info