Bukte požari u Milićima

18.02.2024. - Hronika

Milićki vatrogasci ugasili su šumski požar u selu Maćesi, koji je zahvatio više od 200 dunuma i prijetio i kućama, rekao je komandir vatrogasne smjene Goran Đurić.

požar

Đurić je naveo da su juče u 13.40 časova dobili i dojavu o požaru u selu Maćesi, gdje je vatra zahvatila šumu i nisko rastinje i širila se ka kućama, pomoćnim objektima i pčelinjaku.

“Izborili smo se nekako, morali smo da gasimo po mraku što je otežavalio situaciju. Zahvaćeno je po gruboj procjeni više od 200 dunuma. Požar smo ugasili u 18.00 časova”, rekao je Đurić.

On je naveo da je vatrogascima juče u 11.35 časova prijavljen i šumski požar u selu Božići, koji je zahvatio nisko rastinje i suvu travu na oko pet dunuma.

“Požar se približavao obližnjem objektu i pčelinjaku sa dosta košnica. Bilo je teško, ali smo uspjeli da sa dva vatrogasca i jednim vozilom ugasimo požar do 13.00 časova”, rekao je Đurić.

Vatrogasci su juče intervenisali i na Milića Brdu, gdje su uspjeli da spasu od požara sijeno za životinje, pomoćni objekat i voćnjak.

“Iako svakodnevno apelujemo da građani vode računa na koji način pale korov i drugo rastinje, te da nam to prethodno najave, apel do sada nije urodio plodom”, rekao je Đurić.

Izvor: Agencije