Dječak (15) iz Srbije zadavio djevojku i pozvao policiju

03.01.2024. - Hronika

Dječak (15), koji je navodno sin Srbina koji je u aprilu ubio dijete (7) ispred škole u Ulmu, uhapšen je u Njemačkoj zbog sumnje da je zadavio svoju djevojku (15).

Responsive image

Zločin se dogodio uoči Nove godine u jednoj šumi kod Ulma, a osumnjičeni tinejdžer je navodno nakon zločina pozvao policiju i rekao da je ubio svoju djevojku.

Kada su patrole stigle na lice mjesta djevojčicu su pronašli bez svjesti. Ona je hitno prevezena u bolnicu gdje je preminula 1. januara u jutarnjim satima.

Mediji prenose da je osumnjičeni dječak sin Srbina, koji je na vaskršnji ponedeljak 2023. godine u Ulmu ubio svoju sedmogodišnju pastorku, što tužilaštvo nije ni potvrdilo ni demantovalo, prenosi Telegraf.

Podsjetimo, policija je Srbina pronašla odmah nakon ubistva djevojčice i uhapsila, a u novembru je proglašen neuračunljivim i prebačen je u psihijatrijsku ustanovu.

Prema nezvaničnim saznanjima, Srbin je navodno tokom suđenja rekao da je pomno izučavao religiju te da “mu je u nekom trenutku postalo jasno da mora da žrtvuje jedno svoje dijete Bogu”.

Njegov maljoletni sin sada je u pritvoru zbog optužbi za ubistvo, a nejasno je zašto je došao na ideju da ubije, kao ni šta je bio motiv da zadavi djevojčicu.

Izvor: Srpska info