Uhapšeno šest makroa

11.05.2023. - Hronika

Šest osoba uhašeno je zbog sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i posredovanje u vršenju prostitucije.

 

Uhapšeni su J. D. (50), D. K. (64), A. S. (41), Ž. Š. (40), B. G. (30) i D. M. (34). Sumnja se da su oni, od septembra 2022. do maja 2023. godine, vrbovali ženske osobe da se bave prostitucijom, a potom iznajmljivali stanove na teritoriji Beograda u kojima su se one nalazile sa klijentima, piše Kurir.

Osumnjičeni se terete i da su putem društvenih mreža organizovali oglašavanje prostitucije, podvodili više od 10 djevojaka kojima su organizovali prevoz do klijenata. Novac dobijen od prostitucije su, kako se sumnja, pripadnici organizovane grupe dijelili između sebe, saopštio je MUP.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje su oni koristili policija je pronašla 203.000 dinara, 3.200 evra, 39 mobilnih telefona, tri laptopa, koji su, kako se sumnja, korišćeni za evidenciju o djevojkama koje pružaju seksualne usluge, evidenciju o zarađenom novcu, o početku i završetku pružanja seksualne usluge korisnicima usluga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:MUP Srbije