Ujela policajca

12.02.2024. - Hronika

Zagrebačka policija je privela djevojke koje su pod uticajem alkohola pravile haos u jednom hotelu, a jedna od njih je i ujela jednog policajca.

djevojka

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom, zbog sumnje da je 24-godišnjakinja počinila krivično djelo Napad na službenu osobu na štetu policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke, a obje prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, 11. februara 2024. godine oko 6.35 sati u hotelu, u Zagrebu, na Trnju, policijski službenici postupali su po dojavi zaposlenih u hotelu zbog navodnog narušavanja javnog reda i mira dvoje gostiju, mlađih ženskih osoba”, navodi se u policijskom saopštenju.

Dolaskom na mjesto događaja potvrđeno je da su počinile prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u vidno alkoholisanom stanju te im je rečeno da moraju poći s policijskim službenicima u policijsku stanicu.

Zatim je, kako se navodi, 24-godišnja djevojka ujela policajca dok je bila u policijskom automobilu.

“Prilikom vožnje u službenom policijskom vozilu starija djevojka je sa zadnjeg sjedišta krenula rukama prema vratu policijskog službenika koji je vozio službeno policijsko vozilo u čemu je spriječena od strane drugog policijskog službenika koji je stavio svoju ruku ispred nje s obzirom na to da je sjedio pored nje na zadnjem sjedištu. Odmah potom osumnjičena je policijskog službenika koji je sjedio pored nje nekoliko puta ugrizla za ruku na šta je drugi policijski službenik zaustavio automobil i nad osumnjičenom upotrebio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) radi odbijanja napada. U ovom događaju policijski službenik je lakše povrijeđen”, navodi se u saopštenju.