Sjekirom pokušao ubiti bivšu ženu u Njemačkoj

18.02.2024. - Hronika

Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Tomislavgrada, prema međunarodnoj Interpolovoj potjernici, uhapsili jednu osobu.

uhapšen

Međunarodnu potjernicu raspisao je Interpol Republike Njemačke s ciljem hapšenja i izručenja navedene osobe pomenutoj zemlji, a zbog krivičnog gonjenja za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kako “Avaz” otkriva, uhapšen je 46-godišnjak njemačko-albanskog porijekla.

Radi se o Gazmendu Ajdiniju. U Sudu BiH u petak je održano ekstradicono ročište i, po svemu sudeći, Gazmend će vrlo brzo biti izručen Njemačkoj, s obzirom na to da je pokušao ubiti bivšu suprugu na brutalan način.

Žena u bolnici

On je uhapšen u Tomislavgradu nakon što je u srijedu napao sjekirom bivšu suprugu. Poslije stravičnog čina pobjegao je automobilom i krio se na području BiH. Potraga za njim trajala je od srijede. Žena je teško povrijeđena i nalazi se u bolnici, objavili su mediji u Njemačkoj.

Saznajemo da se Gazmend krio u jednom motelu na području Tomislavgrada, gdje je i uhapšen. Nije pružao otpor.

Pio pivo, napao je kod škole

Napad sjekirom dogodio se na putu do škole u Ober-Ramštatu i zabrinuo je lokalno stanovništvo. Svjedoci su ispričali da je muškarac pio pivo i prvo je ženu udario razbijenom flašom, a zatim sjekirom u vrat. Uz zahtjev za pravnu pomoć od javnog tužilaštva u Darmštatu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Njemačkoj, objavili su tamošnji mediji.

Izvor: Glas Srpske