U Sarajevu bačena bomba: Policija uhapsila osumnjičenog | Bijeljina.com

U Sarajevu bačena bomba: Policija uhapsila osumnjičenog

08.07.2022.

Policijska uprava Novo Sarajevo jučer je obaviještena da je u sarajevskoj ulici Radnička došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na stambenom objektu, kao i na dva motorna vozila, vlasništvo N.K. i M.K. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznjanja da je mogući izvršilac H.D., rođen 1966.godine, nastanjen u Sarajevu. Na osnovu pribavljene sudske naredbe, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi H.D. na području općine Novo Sarajevo. Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke “ČZ”, val. 7,65 mm sa okvirom i 18 metaka istog kalibra. Lice D.H. je ispitano u svojstvu osumnjičenog za krivična djela izazivanje opće opasnosti i člana 74. stav 1. tačke a. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, a po nalogu dežurnog tužioca, službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

izvor:Agencije/FOTO:printscreenAloonline