Uhapšene tri osobe zbog pucanja iz automatske puške

14.02.2023. - Hronika
Policija u Bijeljini uhapsila je L.Š., A.K. i B.J. zbog pucnjave iz automatske puške u Puharama u Bijeljini i posjedovanja droge.

Kako navode iz Policijske uprave Bijeljina, policija je juče dobila prijavu da NN lice ili više njih, pucaju iz vatrenog oružja pojedinačnom i rafalnom paljbom u Puharam kod Bijeljine.

Navode da je policija odmah izašla na lice mjesta i uočila automobil i pored vozila tri NN lica od kojih je jedan imao automatsku pušku.

“Na naređenje policijskih službenika da odbace oružje isti su se oglušili i dali u bijeg, prilikom čega su od sebe odbacili određenu količinu narkotičkih sredstava i automtsku pušku”, navode iz Policijske uprave Bijeljina.

Dodaju da su policijskom intervencijom uhapšeni L.Š., A.K. i B.J. te da je pronađena i automatska puška sa okvirom iz koje je najvjerovatnije pucani.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koriste uhapšeni”, dodaju iz policije.

Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina marihuane, spid, ručna bomba, medicinske droge, drobilice, novac, kao i više predmeta sa tragovima droge na sebi.

“O svemu navedenom obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima meovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti od strane policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini”, navode iz policije.

Izvor: Agencije