Tragedija u Zenici: Vlasnik fotokopirnice ubio radnicu pa sebe

05.06.2022.

Građani Zenice još uvijek su u šoku i nevjerici zbog ubistva i samoubistva koje se dogodilo juče u fotokopirnici u Zenici.

Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija je o ovom događaju informisana u 21:20, a sve se dogodilo nekoliko sati ranije kada je Muhedin B. iz vatrenog oružja ubio dugogodišnju radnicu Nerminu P. u svojoj fotokopirnici te potom i sam sebi oduzeo život, prenosi Klix.

Pucnje iz pištolja niko nije čuo, iako se oko kopirnice nalazi nekoliko prodavnica i ugostiteljskih objekata. O motivima i mogućim razlozima šta se dogodilo niko ne govori te je teško utvrditi i sve okolnosti koje su dovele do ovog događaja.

Iza žene su ostali dijete i suprug.

Na mjestu događaja pronađeno je i oružje koje je muškarac najvjerovatnije koristio, a detalji će biti utvrđeni nakon istrage. Uviđajem koji je završen kasno sinoć rukovodio je dežurni kantonalni tužilac, a više informacija biće poznato naknadno.

Tijela su prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje će biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdile okolnosti ove tragedije.

Izvor: Klix