Poginula mlada ljekarka

27.05.2023. - Hronika

Djevojka koja je sinoć poginula u centru Sarajeva je mlada sarajevska ljekarka Azra Spahić, objavila je njena radna kolegica iz kantonalnog Doma zdravlja.

“Sinoć je zbog nesavjesne vožnje i pod utjecajem alkohola u saobraćajnoj nesreći kao pješak smrtno nastradala naša mlada Dr Azra Spahić rođena 1998. godine, uposlenik JUDZKS. Porodici, kolegama i prijateljima izražavam saučešće i duboko žaljenje zbog gubitka jednog mladog života. Ovako nešto se ne dešava samo kilometar dalje od mjesta nesreće u Istočnom Sarajevu jer postoje policijske kontrole i radarski nadzor nad saobraćajem. Ovdje se svi uporno trude da ignorišu divljački zabavu noćne auto trke na potezu Muzej'Pozorište”, navodi se između ostalog u objavi na Facebooku.

Saobraćajna nesreća, u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije povrijeđene, dogodila se sinoć oko 23.30 časova u naselju Marindvor kada je automobil udario troje pješaka, potvrđeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Povrijeđene djevojke su prevezene u Klinički centar Sarajevo, gdje su zadržane na daljem liječenju.

Vozač automobila “mercedes”, nakon uviđaja je uhapšen zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv bezbjednosti i saobraćaja i u toku je njegova kriminalistička obrada u policiji.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da su policijski službenici zbog ove nesreće uhapsili A.B. (27) iz Sarajeva.

Sarajevski mediji javljaju, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je vozač imao alkohola u krvi, te da je vozio nedozvoljenom brzinom, a djevojke je udario na pješačkom prielazu.

Izvor: Agencije