SKANDALNOZNE IZJAVE ČELNIKA SARAJEVSKE POLICIJE: „Državljani Srbije su isprovocirali napad“ (Video)

17.01.2023.
Načelnik Sektora uniformisane policije kantonalne Uprave policije u Sarajevu Džafer Hrvat govorio je sinoć o napadu koji se desio tokom dječijeg fudbalskog turnira na Ilidži, pri čemu je iznio skandalozne tvrdnje.

Hrvat je, govoreći u emisiji Polis na TVSA rekao je ono što je policiji prijavljeno jeste incident koji se desio na teritoriji opšine Ilidža, na što su odreagovali.

“Odnosno obezbjedili smo adekvatan odgovor u skladu sa zakonom, te identifikovali i lišili slobode 10 lica. Pod nadzorom Tužilaštva ćemo u potpunosti rasvijeliti taj događaj”,  rekao je Hrvat.

Dodao je da jeste zabrinjavajuće da je zbunjena javnost zato što se u startu plasiraju jednostrane informacije koje imaju možda različite motive i da je potrebno da se odmah na početku čuje i „druga strana“.

“Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije”, dodao je Hrvat.

Strašan napad na turniru u Sarajevu dogodio se u subotu uveče kada su lokalni huligani suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje maloljetnih dječaka iz Srbije, koji su igrali za ekipu FK Zvezdare na „Šampion junior kupu“.

Otac jednog dječaka uboden je dva puta u zadnji dio tijela i nogu.

Izvor:Novosti/Foto: Printskrin/Tviter