Vlasnik dobio prijavu

25.12.2022. - Hronika
Protiv vlasniak psa (M.V.) koji je na igralištu u Kozarskoj Dubici povrijedio dvoje djece podnesen je izvještaj zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

“Nakon što je PS Kozarska Dubica postupila po prijavi zaprimljenoj 23. decembra da je na dječijem igralištu u ulici Miroslava Antića u Kozarskoj Dubici pas napao i ugrizao dva maloljetna lica koja su zadobila tjelesne povrede, o svemu je obavješten tužilac OJT Prijedor koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu “Izazivanje opšte opasnosti” za koje će nadležnom tužilaštvu protiv lica M.V. iz Kozarske dubice biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo”, stoji u saopštenju PU Prijedor.

O svemu je obavješten nadležni veterinarski inspektor koji će preduzeti dalje mjere i radnje.

“Službenici Policijske stanice Kozarska Dubica dobili su prijavu da je na igralištu u ulici Miroslava Antića pas napao i ugrizao dvoje maloljetnika”, saopšteno je iz policije.

Povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Kozarska ubica i u bolnici Prijedor.

Djeca su usljed napada preživjela veliku traumu, jedno dijete je zadobilo teške povrede u predjelu lijeve noge koja je izgrižena do kosti, dok je drugo lakše povrijeđeno, potvrdio je jedan od roditelja.

Prema saznanjima, sve se desilo u naselju Puhalo u Kozarskoj Dubici.

Jedan od očevidaca ovog napada rekao je da je u pitanju rotvajler, ta da su ga uspjeli otjerati od djece.

Izvor:Agencije/Foto: ArtisticOperations/Pixabay