Pronađen kokain, biber sprej, a na meti bili i konobari

19.12.2022. - Hronika

Banjalučka policija je tokom vikenda izvršila raciju u 10 ugostiteljskih objekata tokom kojih su, između ostalog, pronađeni i oduzeti kokain, suzavci i jedna metalna teleskopska palica.

Kako nezvanično saznajemo, racija je izvršena u ugostiteljskim objektima “Tuborg pab”, „Boom boom room”, “Haos pab”, klub “Spejs” i drugim lokalima.

Iz PU Banjaluka su saopštili da su prilikom vršenja operativno taktičke mjere i radnje racije u nedjelju u jednom ugostiteljskom objektu

policijski službenci, lišili su slobode lice S.Đ. iz Banjaluke, jer je po uočavanju policijskih službenika od sebe odbacilo četiri pvc vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, ukupne bruto mase 2,2 grama.

„Lice S.Đ. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge „Kokain“ u organizmu. Od lica S.Đ. su uz potvrdu oduzete prethodno opisane četiri pvc vrećice. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci. Istog dana, u ugostiteljskom objektu policijski službenici lišili su slobode lice N.R. iz Banjaluke, jer je navedeno lice po uočavanju policijskih službenika od sebe odbacilo jednu pvc vrećicu u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, ukupne bruto mase 0,8 grama“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su tokom navedenih radnji pronađena i oduzeta dva biber spreja – suzavca i jedna metalna teleskopska palica.

„Četiri lica, konobari u ugostiteljskim objektima, sankcionisana su zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“, a šest lica je lišeno slobode i  sankcionisano zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija““, stoji u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe, uhapšeno je lice N.R. iz Banjaluke, jer je po uočavanju policijskih službenika od sebe odbacilo jednu pvc vrećicu u kojima se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, ukupne bruto mase 0,8 grama.

– Od lica N.R. je uz potvrdu oduzeta pvc vrećica, te je licu izdat nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodi i prometu opojnih droga. Tokom sprovođenja navedenih operativno taktičkih mjera i radnji pronađena su i oduzeta dva biber spreja – suzavca i jedna metalna teleskopska palica – saopštili su iz policije.

Dodali su da su četiri lica, konobari u ugostiteljskim objektima, sankcionisana zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“ iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru, a šest lica je lišeno slobode i sankcionisano zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

 

izvor:nezavisne/Agencije/FOTO:MUPRS