Pradjed Koste, dječaka ubice takođe ubio osam ljudi (Foto)

10.05.2023. - Hronika

Dobro radi pa se dobru nadaj, i ne radi zlo da se ne bi vratilo potomcima, stara je narodna poslovica.

Niko ne treba da odgovara zbog tuđih zlodela, ali je užasan zločin u Beogradu otvorio je neka pitanja iz prošlosti, jer je dječak-psihopata koji je počinio užasan zločin u školi na Vračaru potomak, navodno praunuk majora Dragutina Kecmanovića, koji je počinio užasan zločin u Crnoj Gori prije tačno 100 godina. Prenosim u cjelosti tekst i zanimljivo istraživanje novinara iz Beograda, o porodici Kecmanović, čiji su članovi bili ugledni ljekari, sportisti, a neki političari, ali ne mogu da tvrdim da je svaki detalj tačan i istinit. Čuveni ljekari iz porodice Kecmanović spasili su mnoge živote, i niko ne može nositi tuđe krstove niti imati veze i snositi odgovornost za ono što je počinio mali monstrum.

 

Petar Zvicer bio je zloglasni komita i zločinac koki je počinio brojne zločine u Crnoj Gori, između ostalog pljačkao mnoga sela, ubio mnoge nedužne civile, a potom žandare u vozu, a iz osvete odred Žandarmerije, navodno pod komandom tada majora, a kasnije Dragutina Kecmanovića ubio je u selu Rokoči kod Cetinja  8 članova porodice Zvicer, među njima troje djece, bratića Petra Zvicera, te Petrovu majku, brata, sestru i snahu.

Ubrzo je ubijen i zloglasni komita Petar Zvicer, koji je 5 godina nakon Prvog svjetskog rata sa grupom razbojnika i odmetnika sijao smrt u okolini Nikšića i Cetinja, a  nakon toga major Dragutin Kecmanović dobio je čin pukovnika i prekomandovan izvan današnje Crne Gore.

Tužno je što danas crnogorski ekstremisti pokušavaju da razbojnika i teroristu Petra Zvicera proglase herojem, iako se radi o odmetniku i zločincu koji je terorisao svoj narod, a neki advokati tvrde da odred majora Kecmanovića uopšte nije izvršio zločin osvete nad porodicom Zvicer, i da ne postoje istorijski dokumenti koji to dokazuju.

Pukovnik Dragutin Ilijin Kecmanović je imao trojicu sinova: Zlatimira, Miomira i Iliju. Zlatimir Kecmanović (1919-2012) bio je specijalista oftalmolog, član Akademije medicinskih nauka i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Zlatimirov unuk je takođe ljekar, specijalista radiolog, Vladimir Kecmanović, koji živi i radi u Beogradu. Vladimirov sin je dječak-ubica i monstrum Kosta Kecmanović, praunuk pukovnika Dragutina Kecmanovića.

Cijeli vijek nakon zločina u Rokočima kod Cetinja, jer se nisu iz osvete smjela ubijati djeca i nedužni članovi porodice odmetnutog teroriste i komita Petra Zvicera, maloljetni Kosta Kecmanović počinio je nezapamćen zločin u Osnovnoj školi na Vračaru, a osmoro nedužne djece stradalo je od ruke maloljetnog zločinca i monstruma.

Drugi Dragutinov sin je general JNA, prof. dr Miomir Kecmanović (1921-1996). Bio je poznati ljekar infektolog, heroj epidemije variole vere, odlikovan od strane Josipa Broza Tita najvećim jugoslovenskim odlikovanjem za humanost.

Miomirov sin nosi djedovo ime i također je ljekar. To je prof. dr Dragutin Kecmanović, specijalista opšte i abdominalne hirurgije, koji živi i radi u Beogradu. Njegov nasljednik nosi djedovo ime Miomir, i poznati je teniser koji živi i gradi svoju sportsku karijeru u Americi.

Treći sin majora Kecmanovića bio je Ilija Kecmanović, istoričar umjetnosti i prevodilac. Njegovi su sinovi prof. dr Nenad Kecmanović, profesor političkih nauka, nekadašnji dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, dugogodišnji savjetnik Milorada Dodika, i Dušan Kecmanović, prof. dr psihijatrije.

Obojica su živjela u Sarajevu i početkom rata su se evakuisali. Nenad Kecmanović je prije rata bio član Reformskih snaga Ante Markovića, jedno vrijeme je bio član Predsedništva BiH na početku rata, kada su Biljana Plavšić i Nikola Koljević napustili Predsjedništvo BiH, ali ubrzo dolazi u Beograd, avgusta 1992. godine, dok njegov brat Dušan odlazi u Australiju gde ostaje do smrti 2014.godine.

Dragutinov brat bio je čuvenog revolucionar i komunista Vojislava Đeda Kecmanovića, prvi predsjednik Narodne skupštine Bosne i Hercegovine nakon Drugoj svjetskog rata.

Izvor: nebojsavukanovic.info