Nesreća u kojoj je poginulo troje članova porodice bez sudskog epiloga

21.11.2023. - Hronika

Osnovni sud u Tesliću naredio je novo saobraćajno vještačenje teške saobraćajne nesreće u kojoj je u avgustu 2020. godine u Buletiću kod Teslića, poginulo troje članova porodice Livnjak.

Responsive image

Za ovu nesreću sudi se Goranu Bjelcu (23) iz Pribinića kod Teslića, koji je prvostepenom presudom bio osuđen na šest godina zatvora, ali je ona u međuvremenu ukinuta i naređeno je novo suđenje.

“Obavještavamo Vas da je na glavnom pretresu održanom 6. oktobra ove godine u krivičnom postupku protiv optuženog G.B, zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja, određeno da će se izvršiti vještačenje po vještaku saobraćajne struke, te je glavni pretres odložen na neodređeno vrijeme, odnosno do dobijanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka, nakon čega će sud zakazati nastavak glavnog pretresa”, odgovorili su Srpskainfo iz Osnovnog suda u Tesliću.

Okružni sud u Doboju ukinuo je u julu ove godine presudu kojom je Goran Bijelac bio osuđen na šest godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje članova porodice Livnjak, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Nerminka Begović, zamjenik predsjednika Okružnog suda u Doboju, objasnila je ranije za Srpskainfo da je Okružni sud na sjednici drugostepenog vijeća donio rješenje kojim se uvažava žalba branioca optuženog i ukida presuda Osnovnog suda u Tesliću od 22. septembra prošle godine.

Imao zabranu

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Tesliću Bijelac je u septembru prošle godine osuđen na šest godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje članova porodice Livnjak.

Nesreća se dogodila 15. avgusta 2020. oko 23.20 u mjestu Buletić, na magistralnom putu Banjaluka – Teslić.

U nesreći su učestvovali “audi A6”, koji je vozio optuženi Bijelac, i “fijat”, za čijim volanom je bio nastradali Zoran Livnjak.

Prema optužnici, vozač “audija”, optuženi Bijelac, u vrijeme teške nesreće bio je pod zabranom upravljanja vozilom “B” kategorije zbog ranije prebrze vožnje.

Vozač “audija” je trenutak prije nesreće u potpunosti prešao u suprotnu saobraćajnu traku i svojim prednjim desnim bočnim dijelom udario u prednji desni bočni dio “fijata”.

Nakon direktnog sudara, na mjestu nesreće poginuli su majka i kćerka, Svetlana (37) i Dragana (19) Livnjak.

Teško povrijeđeni Zoran i njegova tada četvorogodišnja kćerka Sofija prebačeni su u UKC Republike Srpske. Zoran je, nažalost, podlegao par dana kasnije usljed teških povreda glave, a malena Sofija je preživjela.

Izvor: Bl portal