Policija identifikovala maloljetnika koji je napisao komentar

10.05.2023. - Hronika

Policija je identifikovala je maloljetnika koji je u komentaru na YouTube-u napisao “Banjaluko očekuj masakr”, a saslušan je i njegov otac.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da su identifikovali lice koje koristi kanal pod nazivom “Chad“ na društvenoj mreži “YouTube“, a koje je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: “Banjaluko očekuj masakr“.

Dodali su da je o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je isto kavalifikovao kao krivično djelo  “Ugrožavanje sigurnosti“.

“Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Banjaluka su u svojstvu svjedoka, na navedene okolnosti saslušali A.P, oca maloljetnog lica, te su od istog oduzeti predmeti izvršenja gore navedenog djela”, naveli su iz MUP-a.

U vezi sa navedenim, OJT Banjaluka biće dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana, ali u uopšte na način koliko i kako provode vrijeme na društvenim mrežama”, poručili su iz MUP-a.

Banjaluka.com