Ocu prijetio sjekirom, djecu gađao hljebom i pokazivao im polni organ

14.02.2024. - Hronika

B.S. iz Kostajnice optužen je za nasilje u porodici koje je počini nad ocem na kojeg je pred policijom zamahivao sjekirom, ali i nad ženom, svojom maloljetnom djecom i maloljetnom sestričinom pred kojima je ženi prijetio i pokazivao polni organ.

nasilnik

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Kako se navodi on je 15. januara 2020. godine, oko 2.25 časova u Kostajnici pijan vrijeđao suprugu, te joj prijetio u prisustvu njihove dvoje male djece i svoje maloljetne sestričine govorio “Ti si k…, j…. ti majku, zaklaću te kad zaspu djeca, vidjećeš ti svoje”. Kako se navodi, potom se optuženi skinuo i pokazivao nagu stražnjicu, a zatim se okrenuo prema oštećenoj i pokazivao polni organ govoreći joj: “Evo ti, evo ti”.

Njegova maloljetna sestričina je okrenula glavu i u šoku od ujakovog ponašanja, počela se tresti i plakati,.

Djevojčica mu je rekla mu: “Za mene si mrtav. Kakav si ti ujak da mi pokazuješ k… on je tada rekao: “p… ti materina” i pogodio je komadom hljeba.

“Dakle, ugrozio spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice u prisustvu djeteta i prema djetetu, čime je, počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, stoji u optužnici.

Takođe ga terete da je 11. aprila 2020. godine oko 21.18 časova u Kostajnici, počinio nasilje u porodici kada je bio pijan sa koncentracijom alkohola 2,87 g/kg u organizmu. On je kako se dodaje, zamahivao sjekirom više puta u pravcu svog oca M.S. te više puta sjekirom udarao u drveni sto koji se nalazio u dvorištu kuće.

Zbog svega je, njegova sestra pala u nesvjest.

Tu su bili i policijski službenici iz Kostajnice koji su došli po pozivu sestre koja ih je pozvala navodeći da njen brat prijeti da će nju i ukućane izbaciti iz kuće i zapaliti kuću,

Oni su naredili Branku S. da odloži sjekiru i stali između njega i oca u cilju da spriječe napad, ali se nasilnik oglušio o naređenje i nastavio nekontrolisano udarati sjekirom po stolu govoreći: “Ne prilazite mi i vas ću udariti”.

Takođe je rekao da će napraviti veliko zlo , da ima bombu i da će je baciti ukoliko policijski službenici priđu. U jednom momentu je spustio sjekiru na sto, nakon čega su ga policijaci uhapsili.

U ovom slučaju ga terete za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Izvor: Bl portal