Dežurni tužilac izdao nalog da se izvrši uviđaj

17.02.2024. - Hronika

 Nakon što je ispred kuće u bijeljinskom naselju “Pet jezera”, koja navodno pripada odborniku Narodnog fronta Milanu Bujinoviću pronađena neaktivirana eksplozivna naprava, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini izdao je nalog da se izvrši uviđaj, potvrđeno je portalu “Bijeljina.com”.

Responsive image

“Policijski službenici su još uvijek na terenu i vrše uviđaj. Naložio sam da se izvrše sve neophodne istražne radnje kako bi se utvrdilo ko je postavio eksplozivnu napravu u tom naselju”, saopšteno nam je kratko iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Kao što je poznato, Milan Bujinović je bio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS, trenutno je na funkciji odbornika Narodnog fronta u Skupštini grada Bijeljina. Porodica Bujinović poznata je ovdašnjoj javnosti i po tragičnom slučaju ubistva navijača “Partizana” Aleksandra Pantića, koje se dogodilo 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine. Za ubistvo navijača tada je u Okružnom sudu u Bijeljini podignuta optužnica protiv  Marka Zarića i Petra Bujinovića, ali su oni oslobođeni od optužbe za ubistvo 20. maja 2020. godine. Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je je u međuvremenu oslobađajuću presudu za ubistvo navijača u Bijeljini, uvaživši žalbu okružnog javnog tužioca i predmet je vratio bijeljinskom Okružnom sudu na ponovno suđenje.

Bijeljina.com