Tužilaštvu predato 11 uhapšenih u akciji Kod

15.11.2023. - Hronika

Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu jutros je predato 11 lica uhapšenih u okviru akcije kodnog naziva “Kode” zbog trgovine kokainom, heroinom, amfetaminom i drugim vrstama droge, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

191.jpeg

Portparol Policijske uprave Vesna Stokanović rekla je juče da je na kriminalističkoj obradi 14 uhapšenih, nakon čega će biti poznat tačan broj lica koja će biti predata u dalju nadležnost tužiocu.

“Lica su osumnjičena da su duži period vršila kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu kokaina, heroina, amfetamina, ekstazija i ostalih supstanci koje se koriste za proizvodnju droge i tako izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge”, rekla je Stokanovićeva i navela da protivpravna imovinska korist pričinjena krivičnim djelom iznosi 2.750.000 KM.

Ona je navela da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i u saradnji sa Evropolom realizovali višemjesečnu akciju u okviru koje je juče, osim hapšenja, izvršeno 27 pretresa prema naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne, uhapšeni su Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Izvor: Bl portal