Za ubistvo partnera Švabe (53) četiri i po godine robije

18.06.2024. - Hronika

Milica Diljević (31) osuđena je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri i po godine zatvora zbog ubistva svog partnera Zvornimira Stefanovića (53) zvanog Švabo, koga je izbola nožem u stanu u naselju Borik.

Presuda je izrečena nakon što je Diljevićeva sa tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice. U presudi se navodi da je optužena zločin počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti i dugogodišnje upotrebe alkohola i zloupotrebe drugih psihoaktivnih supstanci.

Zločin se dogodio 4. februara ove godine u stanu na osmom spratu zgrade u Beogradskoj ulici, gdje je Diljevićeva živjela kao podstanar. Prema optužnici svemu je prethodila svađa, a potom i fizički sukob između optužene i žrvte.

Tom prilikom Diljevićeva je sa stola uzela nož, sa oštricom dugačkom 12 centimetara, i Stefanovića ubola u desnu stranu grudnog koša. Nanijela mu je povrede opasne po život usljed koji je na licu mjesta preminuo, usljed povrede srčane aorte, piše ATV.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović rekao je da je izrečena kazna adekvatna težini počinjenog krivičnog djela i okolnostima pod kojima je djelo izvršeno.

”Sud je u obzir uzeo sve okolnosti. Optužena ranije nije osuđivana i djelo je počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Svemu su prethodili dugogodišnji verbalni i fizički sukobi, te nasilje koje je vršeno nad njom što je prijavljivano i MUP-u Republike Srpske”, rekao je Uletilović.

Optužena je tražila da odmah nakon izricanja presude bude upućena na izdržavanje kazne, što je sud i prihvatio, ali joj je formalno produžio pritvor dok ne bude upućena u zatvor.

Izvor: Bl portal