Mladići se nisu međusobno poznavali, ali ovo im je zajedničko

05.02.2024. - Hronika

Za manje od 24 sata u beogradskim naseljima Borča i Karaburma došlo je do okršaja između mladića, a, iako ova dva slučaja međusobno nisu povezana, istragom je utvrđeno da se radi o sukoba navijača Partizana.

Responsive image

Prvi napad se dogodio u Ulici Severina Bijelića u Borči kada su dvojica napadača nasmrt izbola Jovana M. (23) i povrijedili Boru J. Samo dva dana kasnije, na Karaburmi u Danteovoj ulici, došlo je do pucnjave kada je dvije prostrijelne rane u predjelu butine zadobio mladić Bogdan J. (23).

Kako je Blic pisao, ubistvo u Severina Bjelića dogodilo se 1. februara. B. B. i maloljetnik (17) osumnjičeni su da su oštrim predmetom povrijedili Jovana M. (23) koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Tada je ranjen i mladić Boro J. (23).

Sukob izbio zbog prodaje narkotika?

Policija i Hitna pomoć su ubrzo stigli na lice mjesta, međutim, Jovanu nije bilo spasa. Navodno, policija je u automobilu žrtve i njegovog prijatelja pronašla nož i bejzbol palicu.

Policajci su tada pokušali da od ranjenog mladića dobiju informacije o napadačima, međutim, on navodno nije želio da sarađuje sa policijom.

Sumnja se da su se Jovan, Boro i napadači sastali kako bi razgovarali o dugu. Sukob je navodno izbio zbog prodaje narkotika.

Kako su mediji pisali i napadači i žrtve bili su navijači Partizana.

Osumnjičeni su ipak pronađeni i uhapšeni 3. februara zbog sumnje da su počinili krivično djelo – teško ubistvo.

B. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće sproveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, dok je osumnjičeni maloljetnik sproveden u Viši sud u Beogradu, Odjeljenje za maloljetnike.

Mladić izrešetan u butine

Nakon 24 sata, Bogdan J. (23) ranjen je oko 20.15 časova na Karaburmi u Danteovoj ulici. U pucnjavi je zadobio dvije prostrijelne rane u predjelu butina.

Jedan od stanara iz obližnje zgrade rekao je za Blic da je najprije vidio djevojku koja je krenula ka parku, a zatim je začuo pucnjeve.

„Video sam je sa balkona. Kada je čula pucnjeve, pokrila je uši i pobjegla. Djelovalo mi je kao da puca petarda. Nisam imao predstavu da je pištolj“, rekao je on.

Policija je brzo stigla na mjesto obračuna i započela uviđaj.

Zaprijetio osvetom

Sagovornik Kurira opisao je šta se dogodilo.

„Čulo se nekoliko rafala ali smo mislili da su u pitanju petarde ili tako nešto s obzirom na to da je ovo, kao što vidite navijački kraj Partizana. Stalno ono nešto slave, proslavljaju, prave bakljade. Izašao sam na prozor i vidio kako jedna djevojka bježi, dok mladić leži nasred parka i viče: ‘Mamu vam vašu. Platićete za ovo!’ a onda je počeo da doziva pomoć“, kaže sagovornik Kurira.

On dodaje da su se ubrzo okupili navijači i komšije.

„Došla je i policija i Hitna pomoć cijeli kraj su blokirali. Kasnije sam čuo od komšija da je ranjen u noge, to vam je klasična opomena tako je bilo i u moje vrijeme“, rekao je sagovornik.

„Hapšen je zbog narkotika”

Kako objašnjava, mladić je iz ovog kraja grada i problematičan je.

„Ima određena grupica momaka koja je poznata u kraju i to svi znaju… Bave se drogom i svi gledaju da ih se klone, pa tako je bolje ne pričati o tome. Nije bezbjedno. Bio je i hapšen zbog narkotika, a priča se i da mu ovo nije prvo ranjavanje“, rekao je sagovornik.

Oba mladića navijači Partizana umješana u dilovanje droge?

Iako se ubijeni i povrijeđeni mladić nisu međusobno poznavali, ono što im je zajedničko jeste da su obojica bili navijači Partizana i da su, kako se navodi, bili problematični.

Takođe, u oba slučaja se spekuliše da je dilovanje droge povezano sa incidentima, pa se nameće pitanje da li se mladi iz navijačkih krugova sve više upliću u mrežu preprodaje droge na ulicama Beograda.

Već je poznato da su vođe navijača Partizana jedini od “glavnih” u poslovima sa drogom poput uhapšenih Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: ATV