Puki s Pala osuđen na dvije godine

09.06.2023. - Hronika

Puniša Purković, zvani Puki, sa Pala osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvorske kazne zbog više krivičnih djela, te će morati da uplati i 32.000 maraka.

Sud BiH je juče u predmetu “Puniša Purković” nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, donio presudu kojom je Purković proglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa iznudom i pranjem novca, piše Kliks.

Na osnovu zakonskih propisa od Purkovića će biti oduzeta protivpravno stečena imovinska korist u iznosu od 12.000 KM, koji je optuženi dužan uplatiti u roku od tri mjeseca. Pruković je, između ostalog, proglašen krivim što je, postao pripadnik grupe za organizovani kriminal, koja je radi kontinuiranog sticanja materijalne koristi organizovana s ciljem krađe skupocjenih vozila ili onih čija je potražnja na tržištu povećana.

Takođe, proglašen je krivim i za iznuđivanje novca za povrat vozila njihovim vlasnicima, rastavljanja ukradenih vozila u dijelove, a potom prodaje dijelova, sve s namjerom prikrivanja krivičnog djela, izvršioca, porijekla predmeta i njihovih pravih vlasnika, te krijumčarenja i prodaje ukradenih vozila na teritoriji Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Purković je takođe, nakon što su drugi pripadnici grupe u više navrata krali vozila od vlasnika vozila iznuđivao novac.

Izvor: Glas srpske