Oglasila se policija o napadu na aktiviste u Banjaluci

18.03.2023. - Hronika

Jednoj osobi večeras je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog povreda koje je zadobila kada je, kako je prijavljeno policiji, više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred prostorija nevladine organizacije u Krfskoj ulici.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju se sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela „Nasilničko ponašanje“ i otkrivanju izvršilaca.

“Naime, nadležnoj policijskoj stanici, večeras oko 18,45 časova prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u ulici Krfska u Banjaluci, na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija”, rekli su u policiji.

Takođe, naveli su da je jednooj osobi je ukazana ljekarska pomoć, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banjaluka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu.

Podsjećamo, kako je ranije objavljeno, nezvanično su u blizini prostorija Transparensi internešnala BiH u Banjaluci huligani  večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

Banjaluka.com