Poznat identitet muškarca koji je STRADAO U POŽARU u Srebreniku (Video)

15.04.2024. - Hronika

Nakon požara u firmi „Zahareks“ u Ćehajama kod Srebrenika, od prije tri godine, u ovom gradu ponovo je u nedjelju, 14. aprila buknuo požar u jednoj firmi, a kako se nezvanično saznaje, podlegao je čuvar firme Nermin Karić (51) iz sela Rapatnica, demobilisani borac tzv. Armije Republike BiH.

Ovog puta, gorjelo je skladište u d.o.o „Dom smreka“. Požar je u PS Srebrenik dojavljen u 14.25, a na lice mjesta su odmah krenule ekipe vatrogasaca iz PVJ Srebrenik, ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, policijske stanice i brojni sugrađani, koji su nastojali pomoći u gašenju vatrene stihije.

U međuvremenu su u pomoć stigli i vatrogasci iz PVJ Gradačac.

Kada su stigli na požarište, zatekli su povrijeđenog muškarca, koji je hitno prevezen u Dom zdravlja, ali je ubrzo preminuo. 

Smrt je konstatovao ljekar mrtvozornik. Uzroci njegove smrti će se znati nakon obdukcije i uviđaja na velikom požaru.

U toku gašenja od otrovnih plinova, povrijeđena su četiri vatrogasca iz PJ Srebrenika.

Dvojica su, nakon ukazane pomoći vraćena na kućni oporavak, a dvojica upućena na UKC u Tuzli. Sada se već zna da će šteta od požara biti velika. Požarište je odmah obišao i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bijelić, piše Avaz.

– Potreslo me je sve što sam vidio na licu mjesta, a ponajviše činjenica da je naš sugrađanin Nermin Karić (51) borac tzv. Armije Republike BiH i navodno čuvar u firmi izgubio život. Danas ću posjetiti njegovu porodicu u Rapatnici kod Srebrenika, juče sam posjetio četvoricu povrijeđenih vatrogasaca. Hvala vatrogascima Srebrenika i Gradačca, hvala policiji i medicinskom osoblju na izuzetnom angažovanju da se požar lokalizuje i ugasi, hvala našim sugrađanima koji su stigli da pomognu. U ovakvim situacijama se pokazuje prava ljudska solidarnost – rekao je Bijedić.

Izvor: Srpska info