Danas sahrana žene iz Tuzle koju je ubio policajac

10.02.2024. - Hronika

Amra Kahrimanović danas će biti ispraćena na vječni počinak, a gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je odluku o proglašenju dana žalosti na području grada u nedjelju 11. februara zbog ovog brutalnog ubistva.

Responsive image

Ispraćaj i sahrana će biti obavljeni između 14 i 14.30 ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop na groblju Bukovčići, piše Bosnainfo.

Amru Kahrimanović ubijena je hicima ispaljenim iz službenog pištolja, a za ubistvo je osumnjičen policijski inspektor Elvis Ćustendil.

Iza ubijene Amre su ostali sin Damir, brat Nedžad, bratična, snaha, te mnogobrojna rodbina i prijatelji koji se emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju od ubijene žene.

Ćustendil je, podsjećamo, Amru ubio u srijedu naveče u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli. On je nedugo nakon zločina uhapšen, nakon čega se ispostavilo da nije bio na dužnosti. Tačnije, bio je na godišnjem odmoru, ali službeni pištolj nije razdužio. U vrijeme događaja navodno je bio u alkoholisanom stanju.

Ovo ubistvo šokiralo Tuzlake, stanovnike BiH ali i cijele regije.

Ispred kafića Sydney, čija je Amra bila suvlasnica, i gdje je brutalno ubijena, građani ostavljaju cvijeće i pale svijeće.

Amrin sin Damir je uz smrtovnicu objavio kratku poruku koja kida srce:

“Draga mama ti si bila moj cijeli svijet. Volim te beskrajno. Zauvijek si u mom srcu”.

Izvor: Bl portal