Potresna objava prijatelja Saše Kulišića koja tjera suze na oči

05.02.2024. - Hronika

Ubistvo Saše Kulišića iz Doboja zločin je kakav region ne pamti.

sasa kulisic

Na društvenim mrežama su se sada oglasili i prijatelji ubijenog Saše ističući kako je bio divan čovjek, ispravan i dobar otac.

“Bio je veseljak, to je prvo što će svako reći o njemu, zračio je dobrotom, volio je sa prijateljima međusobno si raditi smicalice i bio je veliki radoholičar. O njemu nisam čula, a niti doživila, ijednu negativnost. Kćerka Anastasija mu je bila miljenica, a onda je doživio da ga izdaju one do kojih je najviše držao”, navodi se u objavi na Fejsbuku.

“Ispravan i dobar otac, kao što je Saša bio nije zaslužio da ga žena i kćerka drogiraju mjesecima kako bi neometano mogle glumiti barabe (seljančure) po gradu, trošiti njegov novac na sramotan način, dok on omamljen spava kući”, ističe se u objavi.

U objavi se navode i detalji o njegovom braku sa suprugom Andreom koja je glavna osumnjičena za njegovo brutalno ubistvo.

“Bila je djevojka koja je živjela u baraci, bez struje i pitke vode. Saša je bio dobrostojeći lik. Doveo ju je u vilu, dao joj aute, neograničeno novca, materijalno sve što nije mogla ni sanjati, putovanja, ljubav, stvorili su porodicu, i najvažnije – dao joj je svoje povjerenje. Ona je bila i više nego prosječna, dosta djetinjasta i ponašala se nezrelo. Uvijek sam komentarisala da će ju kćerka Anastasija prerasti u svim segmentima. Ali on je bio sretan s njom i mi smo ju prihvaćali takvu. Bar se činio sretan…”, navodi se u objavi.

Zbog ovog monstruoznog zločina Sašina kćerka je u jednom danu ostala bez cijele svoje porodice.

“Nijedno dijete ne bi trebalo biti isčupano iz svog doma, od svojih roditelja i sestre, svojih igračaka, haljina i pasa, a Sašina Teodora to jeste. I nije jedina, ima ih… ona je u jednom danu ostala bez cijele svoje porodice”, navode prijatelji u emotivnoj objavi.

Podsjećamo, Kulišić je ubijen 29. januara u prijepodnevnim satima u Doboju. Njegovo tijelo sa ubodnim ranama pronađeno je u šumi, gdje je doveden nakon što je omamljen većom dozom tableta u sopstvenoj kući, a potom ubačen u automobil vezanih nogu i ruku i glave oblijepljene selotejp trakom.

Prvo su uhapšeni njegova supruga Andrea Kajganić (32) i njen ljubavnik Dražen Lazarević (19), zatim je uslijedilo hapšenje maloljetne kćerke A.K.(14), a potom je otkriveno i da je sestra prvoosumnjičene imala svoju ulogu u teškom ubistvu.

Maloljetna kćerka ubijenog je lijekove koje je uzimala od svoje tetke usitnila i pomiješala sa limunadom koju je dala ocu. Okružni sud u Doboju dodaje da je namjera bila da se žrtva omami i uspava.

Nakon što su tablete počele da djeluju i nakon što je oštećeni Saša K. zaspao, njegova kćerka je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila svoju majku i njenog ljubavnika. Oni su joj tada rekli da u ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gdje je spavao Saša K.

Najkrvaviji dio posla obavili su supruga žrtve, i njen ljubavnik.

“Vezali su Sašu. K. tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica”, navodi sud.

Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Andreji Kajganić i Draženu Lazareviću osumnjičenim za teško ubistvo Saše Kulišića u Doboju, a uhapšena je i maloljetna kćerka osumnjičene Andree Kajganić (32) i ubijenog Saše Kulišića jer je istragom utvrđeno da je bila saučesnica u teškom ubistvu.

Izvor: Srpska info Autor: Sanja Dragić