Dojave o bombama mejlom stigle iz inostranstva, telefonske iz BiH

26.05.2022. - Hronika

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u školama i javnim ustanovama u Kantonu Sarajevu koje su upućene telefonom stigle su iz BiH, dok su dojave poslate mejlom upućene izvan BiH, izjavio je portparol kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Mirza Hadžiabdić.


“Moguće je da se ovo krivnično djelo kvalifikuje kao terorizam. Policija Kantona Sarajevo intenzivno na ovome slučaju sarađuje sa drugim agencijama”, izjavio je Hadžiabdić za televiziju N1.

On je dodao da je sarajevska policija ostvarila određene kontakte sa svim partnerskim agencijama, uključujući i agencije van BiH.

“Ove prijetnje u BiH možemo dovesti u vezu sa sličnim prijetnjama u Srbiji, ali za sada ne možemo potvrditi”, istakao je Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, dosadašnjim kontradiverzionim pregledima policija je utvrdila da su lažne dojave o bombama koje su stigle putem elektronske pošte na adrese više od 100 sarajevskih škola, kao i one telefonske upućene Opštinskom sudu Sarajevo i opštini Centar.

Hadžiabdić je naveo da su aktivnosti policije još u toku kako bi u potpunosti izvršili kontradiverzione preglede na svim lokacijama za koje su stigle dojave o postavljenim bombama.

Izvor:nezavisne/FOTO:Slobodna Bosna