Dječak koji je ranjen u OŠ “Vladislav Ribnikar” i dalje u teškom stanju: Ne može da pomjera noge i jednu ruku | Bijeljina.com

Dječak koji je ranjen u OŠ “Vladislav Ribnikar” i dalje u teškom stanju: Ne može da pomjera noge i jednu ruku

22.05.2023.

Dječak je zadobio teške povrede grudnog koša, vrata i dva kičmena pršljena, kada je u njega pucao trinaestogodišnji dječak-ubica.

Dječak, koji je ranjen u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, i dalje je u teškom stanju, a tokom prethodne sedmice prebačen je na “Institut za majku i dete”.

Dječak je zadobio teške povrede grudnog koša, vrata i dva kičmena pršljena, kada je u njega pucao trinaestogodišnji dječak-ubica.

“I dalje je u teškom stanju, jednu ruku pomjera, drugu ne može, kao i obje noge. On je nakon ranjavanja jedno vrijeme bio na respiratoru jer mu je povrijeđena lezija blizu produžene moždine”, navodi sagovornik za portal “Nova”.

Da podsjetimo, trinaestogodišnji učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” pucajući iz očevog pištolja usmrtio je devetero svojih školskih drugara i pripadnika obezbjeđenja. U svom krvavom piru maloljetnik je i ranio šestero učenika i nastavnicu historije.

Dječak ubica odmah je uhapšen, nakon što se sam prijavio policiji. I njegov otac uhapšen je istog dana i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Na teret mu se stavlja da je izvršio krivično djelo protiv opće sigurnosti. Protiv majke maloljetnika koji je izvršio masakr u “Ribnikaru” pokrenuta je istraga kojom se ispituje da li je zapostavljala ili zlostavljala sina.

Izvor:Novars/Foto:Tanjug