Muž i žena bili invalidi, u kući pronađeno streljačko oružje

22.02.2024. - Hronika

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Sektor kriminalističke policije kantonalnog MUP-a obavljaju sve istražne radnje u vezi sa pronalaskom tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigadskom naselju Lipnica, rekao je portparol Admir Arnautović.

Responsive image

U kući je pronađen i njen muž (50), mađarski državljanin, koji je povrijeđen sa ubodnim ranama stomaka, a Arnautović je naveo da je podvrgnut operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege.

“Istražioci saslušavaju određene osobe koje bi mogle da imaju saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene”, naveo je Arnautović.

Kako piše Kliks, glavni osumnjičeni je žrtvin muž s kojim je u braku bila godinu dana, a oboje su kao invalidne osobe bili članovi jednog streljačkog kluba te je u kući u kojoj su živjeli i pronađeno streljačko oružje i municija.

Juče je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za uztvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

Biće obavljena sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljanina.

U tuzlanskom naselju Lipnica u stanu je juče zatečeno tijelo žene čiji su inicijali S.B. i muškarac, strani državljanin, sa vidljivim povredama stomaka, koji je prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

Izvor: Mondo