Detalji tragedije u kojoj su poginula trojica radnika

08.04.2023. - Hronika

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada poginuli su Senad Poško, Elvir Čagalj i Selvedin Crnac, radnici jedne građevinske firme iz Jajca, dok su četvorica njihovih kolega povrijeđeni i jednom se bore za život.

Kako je potvrđeno za UNA portal oni su se nakon radnog dana vraćali kući u Jajce kada su, na raskrsnici nedaleko od hotela “Mandiko” kombijem “ford” udarili u “micubiši” kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova. Kako se saznaje “micubiši” se iz pravca Mrkonjić Grada uključivao na glavni put, dok je “ford” išao ka Jajcu.

Od siline udara “ford” se odbio, probio zaštitnu ogradu kraj puta i sletio do obale Vrbasa. Dio “forda” je nakon nesreće završio u vodi, a dio se zadržao na obali. Nesrećni radnici zadobili su teške povrede, a neki su završili i u vodi.

“Prvi rezultati istrage ukazuju da je kombi išao dosta brzo, a da je “micbiši” prilikom uključivanja na glavni put izašao malo više i došlo do sudara” – kazao je za portal UNA izvor blizak istrazi.

Tačan uzrok smrti stradalih radnika znaće se nakon obdukcije, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Vrijedni i čestiti radnici

Ova tragedija potresla je Jajce, ali i cijelu BiH. Građani se, u nevjerici, na društvenim mrežama opraštaju od stradalih i mole za spas četvorice njihovih kolega. Trojica su nakon nesreće prevezeni u bolnicu u Jajce, dok je jedan prevezen za Sarajevo na dalje liječenje.

“Teški su ovi momenti za mnoge Jajčane, jer ipak se radi o ljudima koji su tek zakoračili u život i nisu ni osjetili sve njegove čari. Našem Asimu Kokiću koji je prebačen u Sarajevo držimo fige, da pobijedi do sada svoju najtežu bitku i da se vrati s nama u uobičajne životne tokove. Svako na svoj način neka uputi molitvu” – navodi se u poruci objavljenoj na portalu Jajce.onlajn.

Povodom tragedije koja je zadesila opšinu Jajce, telegram saučešća kolektivu „Struktura”, porodicama i prijateljima nastradalih sugrađana uputili su načelnik opštine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Opštinskog savjeta Jajce, Josip Topić.

“Jutros je osvanuo tužan dan za naš grad. S velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika. U ovim teškim i tužnim trenucima saosjećamo u boli sa porodicama nesrećno nastradalih, sa njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima našeg grada” – navedeno je u telegramu.

Izvor: UNA/ Ognjen Matavulj/ Foto: Jajce online