Detalji nesreće u kojoj je stradalo dijete: U pežou 206 bilo čak osam osoba | Bijeljina.com

Detalji nesreće u kojoj je stradalo dijete: U pežou 206 bilo čak osam osoba

12.09.2023.

U saobraćajnoj nesreći u mjestu Bistarac kod Lukavca, koja se dogodila jutros oko tri sata, poginulo je jednogodišnje dijete, potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

“Policijskoj stanici Lukavac, oko tri sata ujutro, javljeno je iz Službe hitne medicinske pomoći da se javio muškarac s djetetom starosti oko godinu dana, koje ne daje znakove života te još nekoliko osoba. Svi su upućeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla”, kaže Adnana Sprečić, portparol Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Nesreća se dogodila kada je vozač pežoa izgubio kontrolu nad vozilom i udario u parkirano vozilo.

“U vozilu koje je bilo u pokretu nalazilo se osam osoba, petoro djece i troje odraslih, i svi su povrijeđeni. Smrt jednogodišnjeg djeteta konstatovana je na UKC-u Tuzla, još jedno dijete je zadobilo teže povrede, a troje djece je lakše povrijeđeno. Teške povrede su zadobile dvije odrasle osobe, dok je jedna osoba imala imala neidentifikovane povrede u Službi hitne medicinske pomoći u Lukavcu, ali se, prema dosadašnjim informacijama, nije javila na UKC”, dodala je Sprečić, prenosi “Faktor”.

Sudeći prema fotografijama riječ je o manjem putničkom vozilu pežo 206, koje svakako nije predviđeno za prevoz tolikog broja osoba.

Izvor: ATV /Foto: Sodalive.ba