Povezan sa kriminalnom grupom Velje Nevolje

13.09.2023. - Hronika

Aleksandar Bugarski (28) iz Beograda uhapšen je u utorak u Banjaluci, a on važi za veoma opasnu osobu povezanu sa kriminalnim grupama u Srbiji, saznaje Srpskainfo.

Sa Bugarskim je uhapšena i djevojka S. Ć. iz Broda, ali za sada ona se ne povezuje sa nekim krivičnim djelima. Bugarskog traži policija iz Srbije zbog veoma teških krivičnih djela.

Izvor Srpskainfo otkriva, da se Bugarski dovodio u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Naš izvor pojasnio je da su inspektori Policijske uprave Banjaluka došli do saznanja da u iznajmljenom stanu u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića stanuje državljanin Srbije, a koji koristi lažni identitet na ime Dimitrije Mikarić.

Utvrđeno je da on oko tri mjeseca živi u Banjaluci i kreće se pod tim lažnim imenom.

“Policajci su odmah izašli na teren i primijetili su tu osobu kako sa djevojkom sjeda u taksi. Policajci su ubrzo zaustavili taksi vozilo, kako bi legitimisali putnike”, kaže naš sagovornik.

Nakon što je policija zaustavila vozilo, Bugarski izlazi iz taksija i kreće da bježi. Policajci su ga ubrzo stigli, ali je on i dalje pokušavao da im se otme i pobjegne, međutim savladan je i uhapšen.

Tokom kontrole policajci su kod njega pronašli ličnu kartu na ime Dimitrije Mikarića, ali je naknadnim provjerama utvrđeno da je ona faslifikovana, te da se radi o Bugarskom.

“Takođe, utvrđeno je da je za njim raspisana potjernica od strane MUP Srbije. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno i oko 12 grama marihaune”, pojasnio je naš sagovornik.

Naš izvor kaže da je banjalučka policija stupila u kontakt sa kolegama iz Srbije i dobili informacije da je povezan sa Belivukovom grupom.

“Dovode ga u vezu sa otmicom koju je počinio sa još nekoliko osoba. Ta osoba koju su oteli navodno nikada nije pronađena”, istakao je naš sagovornik.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da je A. B. uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Falsifikovanje isprave“.

“Nakon završene kriminalističke obrade A.B. će biti predat Terenskom centru za strance Banjaluka, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, pojasnila je Mučibabićeva.

Izvor: Srpskainfo