Preminulo dijete (3) koje je palo sa prozora sa 7. sprata

19.06.2022. - Hronika

Dijete (3) koje je ispalo kroz prozor sa 7. sprata zgrade u Knez Danilovoj ulici u Beogradu, nažalost, preminulo je, javljaju beogradski mediji.

Tragičnu vijest o smrti djeteta saopštila je komšinica Tamara Nikezić koja je prevezla majku do Urgentnog centra. Kako je rekla, to joj je saopštio deda dječaka kada ga je nazvala da se raspita za njegovo stanje, prenosi Blic.

Išla sam na krštenje u Hram Svetog Save i pozvala sam taksi kod rampe i otišla do radnje. Taksista me je sačekao. Odjednom je izašla gospođa vrišteći: ‘Dijete mi je palo, dijete mi je palo’, išao je njen otac za njom. Ja sam rekla, evo ja ću da vas odvezem, uđite u taksi. Odvezla sam ih u Urgentni, ušla sa njima… Pitala sam tehničara šta se desilo, on mi je odgovorio da je dijete u sali za reanimaciju, ali da nažalost najverovatnije neće uspeti da preživi. Sada sam zvala dedu, on mi je rekao da je dijete nažalost preminulo i da treba policija da dođe“, ispričala je komšinica Tamara Nikezić.

Prvu pomoć pružili prolaznici 

Dječaka je Hitna pomoć sa teškim tjelesnim povredama prevezla u Urgentni centar. U tom trenutku, dijete je još davalo znake života.

“Ne zna se šta se dogodilo. Detetu su prvu pomoć dali prolaznici, ali i dežurni medicinari iz obližnjeg doma zdravlja sve dok nije došla Hitna i odvela ga”, kaže očevidac .

Komšije kažu da još uvek nisu upoznali porodicu deteta, jer su se u ovo naselje nedavno doselili.

“Živim u toj zgradi. Doktorka iz Doma zdravlja je prišla, ali se dete nije pomeralo”, rekla je Radica i dodala da je Hitna pomoć brzo stigla na mesto nesreće.

Izvor:Nova.rs/Foto:Ana Marković/ Nova.rs