Majka dječaka ubice prvi put u javnosti od masakra u Ribnikaru (Foto)

29.01.2024. - Hronika

Majka dječaka ubice stigla je u Palatu pravde, a njoj se, zajedno sa njenim suprugom, na teret stavlja da su dječaku ubici omogućili da koristi oružje.

Responsive image

Ona je na suđenje stigla nekoliko minuta posle njenih advokata i stajala ispred sudnice sa njima. Prekoputa nje, na drugom kraju hodnika nalaze se roditelji ubijene djece koji su došli na današnje suđenje. Na današnjem suđenju bi trebalo da majka i otac, dječaka ubice, iznesu svoju odbranu i da im se pročita optužnica.

Podsjetimo, majci se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela – Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija, dok je Vladimiru na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela – Teško djelo protiv opšte sigurnosti. Osim roditelja dječaka optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice Streljačkog kluba “Partizan Practical Shooting”, kao i instruktor u tom klubu, u kojem je pomenuto dijete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja.

“Sumnja se da je otac godinu dana pre tragedije obučavao svog sina (13) da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i gađa u mete. On ga je, kako se sumnja, u tri navrata vodio u Streljački klub i u otvoreni prostor u Etno selo ‘Gostoljublje’ u Mionici” saopšteno je ranije iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: Mondo