Jeziva ispovijest druga dječaka-ubice iz Ribnikara

23.01.2024. - Hronika

Dječak-ubica 3. maja je oružjem svog oca izvršio masovno ubistvo u OŠ ”Vladislav Ribnikar” i usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole.

Responsive image

Njegov drug, inače učenik ove škole, uvijek je bio uz dječaka ubicu, išao je sa njim na fudbalske utakmice, a dječak mu je pričao kako se zabavljao na strelištu…

Takođe, drug je bio na rođendanu 1. maja kada je dječak ubica rekao slavljeniku ”poklon ću ti donijeti u srijedu u školi”, 3. maja kada je izvršio masakr.

“Bio je kraj prvog časa, oko 8.35 sati. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: ‘Pucaju, bježite, bježite!!!’ Naš nastavnik nas je spasao. Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i vidio ga u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubica, saznao sam to kasnije”, rekao je školski drugar prošle godine kada je izjavu prenio francuski list “Le soir”.

Drug se osvrnuo i na svoj odnos sa dječakom-ubicom.

“Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se i van škole. Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnajt, ali igrali smo i fudbal u Tašmajdanskom parku”, objašnjava on i navodi da je dječak bio “miran, pristojan i malo introvertan”.

“On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra fudbal, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja. On nikada ne dobija loše ocjene”, objašnjava dječak.

Drug je rekao i da je otac dječaka-ubice sina vodio na poligon da puca, kao i da je dječak pucao na svog prijatelja kod kog je dva dana prije masakra bio na rođendanu, a poklon mu nije donio.

“Kasnije mu je rekao: ‘Dobićeš poklon u srijedu u školi'”, kaže on.

Međutim, kako ističe, dječak je uspio da se spasi tako što je iskočio kroz prozor.

Izvor: Informer