Maturu večeras proslavlja 101. generacija bijeljinske Gimnazije (Foto)

22.05.2024. - Društvo

 Maturanti Gimnazije “Filip Višnjić” večeras će u hotelu “Drina” proslaviti matursko veče. Kiša koja je pala u popodnevnim satima, na neki način, promijenila je maturski protokol, tako da su gimnazijalci, umjesto svečanog defilea gradskim ulicama, morali da se okupe ispred hotela “Drina”.

Sa buketima cvijeća i najljepšim željama za nastavak školovanja i za snalaženje u novim životnim izazovima, poželjeli su im članovi porodica, rođaci, prijatelji, poznanici.

Olivera Stevanović, direktor Gimnazije “Filip Višnjić”, kaže da je ovo stotinu i prva generacija Gimnazije koju večeras svečano ispraćamo nakon srednjoškolskog školovanja.

Ova generacija iznjedrila sedmoro vukovaca

 “U septembru ćemo proslaviti 105 godina postojanja naše škole. Ova generacija mladih ljudi iznjedrila je sedmoro vukovaca iza kojih stoji rad, trud, elan i ogromna stvaralačka energija. Sve što su postigli, postigli su svojim radom. Nadam se da će većina njih nastaviti dalje školovanje i da će opravdati ime bijeljinske gimnazije. Naši đaci su prepoznatljivi, bilo gdje da odu. Ova generacija je specifična po tome što su u vrijeme korone, u prvom razredu,  bili podijeljeni po grupama. Nisu se međusobno poznavali, ali su se naredne tri godine intenzivno družili i stekli čvrsta prijateljstva, neki od njih i prve ljubavi. Želim im svu sreću ovog svijeta, da rade na sebi, da se izgrađuju, jer je znanje ono što im niko ne može oduzeti”, istakla je direktor bijeljinske gimnazije Olivera Stevanović.

Znanje im niko ne može oduzeti

Angelina Marić završila je Gimnaziju “Filip Višnjić” kao vukovac.

 “Žao mi je što nismo mogli organizovati svečani defile zbog kiše. Emocije su me preplavile, jer sam završila srednju školu i ovo je posljednje veliko okupljanje naše generacije. Što se tiče odličnog uspjeha u školi, trebalo je puno odricanja i truda da bi se to postiglo. Moji planovi su da upišem Medicinski fakultet u Novom Sadu, a ukoliko ne uspijem u Novom Sadu, onda ću pokušati u Foči. To je moja velika želja i primarni izbor”, kaže Angelina Marić.

Bijeljina.com