Širom Srpske dočekana Nova 2024. godina

01.01.2024. - Društvo

U mnogim gradovima organizovan je doček Nove godine na trgovima, brojnim ugostiteljskim objektima, a veliki broj građana odlučio se za kućni ambijent i porodičnu atmosferu.

Responsive image

U Banjaluci je bilo spektakularno, uz veliki vatromet u ponoć, a desetine hiljada Banjalučana i brojne turiste zabavljao je Željko Samardžić.

Brojni Kotorvarošani i gosti iz susjednih opština dočekali su Novu godinu na otvorenom uz tradicionalni vatromet i dobru zabavu za koju su se pobrinuli braća Žderić i “Balkan haus bend”.

Načelnik opštine Zdenko Sakan čestitao je u ponoć Novu godinu građanima, poželjevši im da bude bolja i uspješnija od prethodne.

“Vjerujemo da ćemo svi imati više stvaralačke inicijative, strpljenja, hrabrosti i volje za veću društvenu odgovornost, te da ćemo samo u partnerstvu i zajedničkim snagama, istrajati na onom što smo započeli”, rekao je Sakan okupljenim sugrađanima na platou ispred nove zgrade Opštinske uprave.

U toku novogodišnje noći bila je organizovana i podjela slatkiša za najmlađe, kao i kuvano vino za sve prisutne.

Organizator dočeka Nove godine na gradskom trgu u Kotor Varošu bila je opštinska Turistička organizacija uz pokroviteljstvo načelnika opštine.

Na Јahorini u pravom zimskom ambijentu i 20'centimetara snijega ugođaj je bio poseban, a brojni hoteli i restorani imali su organizovane proslave uz brojne turiste koji su su se odlučiuli dočekati Novu na olimpijsakoj ljepotici. Grad Istočno Sarajevo nije imo doček na trgu.

Građani Trebinja i brojni gosti dočekali su Novu godinu na otvorenom u bašti hotela “Platani” uz koncert “OK benda”, dok u ostalim opštinama istočne Hercegovine nije bilo organizovanog dočeka.

I u Potkozarju, tačnije Prijedoru bilo je veselo, a brojne publiku iz ovog grada, kao i okolnih mjesta Kostajnice, Novog Grada, Kozarske Dubice u novu godinu uvela je grupa Legenda.

Brojni Brčaci na Trgu mladih uz lokalne muzičare ušli su uz vatromet u Novu 2024. godinu. Sve je organizovano u okviru privredno-turističke manifestacije “Čari zime” pod pokroviteljstvom distrikta Brčko.

Građani Bijeljine su Novu 2024. godinu dočekali na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića uz grupu “Zana” i vatromet u ponoć.

Restorani, kafići, hoteli i drugi ugostiteljski objekti, koji su bili prepuni, radili su do ranih jutarnjih časova, jer je njihovo radno vrijeme tokom praznika, novogodišnje noći, bilo neograničeno.

Veliki broj građana, prema podacima iz turističkih agencija, najluđu noć su proslaviili u nekoj od evropskih i svjetskih destinacija.

Ipak, najveći broj Bijeljinaca odlučilo je da isprati staru i dočeka Novu godinu u svojim domovima, u krugu porodice i prijatelja.

Izvor: Bl portal