Uklonjen ringišpil u Ovči! Mještani paniče: Ide slava kako će djeca da se zabave? | Bijeljina.com

Uklonjen ringišpil u Ovči! Mještani paniče: Ide slava kako će djeca da se zabave?

17.05.2022.

Ringišpil je bio preko puta škole Kraljice Marije, a tik uz ulicu gdje kola prolaze


Nakon što se juče na društvenim mrežama pojavio zabrinjavajući snimak iz Ovče, a na kome se djeca vrte na ringišpilu direktno iznad saobraćajnice, portal Espreso otišao je na kritično mjesto, gde nije bilo ni traga ni glasa od opasne sprave.

Organi reda su reagovali prije sat vremena, sklonili su ringišpil. Sad ne znamo koliko će djeca biti zadovoljna obzirom da je ovdje seoska slava i vašar 21. maja i svake godine je ovde bio ringišpil i svake godine djeca jedva čekaju da stigne”, rekla nam je mještanka tog kraja M. Ć.
Inače ringišpil je bio preko puta škole Kraljice Marije, a tik uz ulicu gdje kola prolaze i onda kada se djeca vrte, kako se na snimku vidjelo vozači moraju da koče i mimoilaze se.

“Buka se podigla vjerovatno zbog snimka koji se proširio mrežama inače je nama ovdje taj ringišpil normalna pojava. Postave ga par dana prije vašara. Inače i ne prolaze vozila toliko često samo što na snimku to djeluje mnogo strašnije”, kažu nam na mjestu gde je stajao ringišpil.

Podsetimo, povodom ovog slučaja oglasio se i Damir Okanović iz Komiteta za bezbjednost saobraćaja.

– Paradigma stanja: valsnik biznisa koji želi da zaradi po svaku cijenu, roditelji kojima je važno da se deca zabavljaju, makar i ugrožavajući život, nadležni koji su donijeli odluku iz kancelarije bez sagledavanja stanja na terenu – napisao je Okanović.

izvor:espreso/FOTO:espreso