Humanitarni bazar za dječaka Sergeja Vasića

05.07.2024. - Društvo

Udruženjen mladih Bijeljina danas je organizovalo Humanitarni bazar za prikupljanje pomoći, namijenjene za liječenje dječaka Sergeja Lazića iz Amajlija kod Bijeljine.

 Anđela Janjić, ispred Udruženja mladih Bijeljina, pozvala je Bijeljince da se odazovu u što većem broju, kako bi podržali ovu humanitarnu akciju.

 “Na štandove smo donijeli rukotvorine, kolačiće, poklon – vaučere naših sponzora i crteže najmlađih sugrađana, a tu je i kutija za novčane priloge. U ovu akciju uključili su se i mališani iz više vrtića, kao što je Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj”, “Petar Pan” i “Vini Pu”.

Petar Ilić, takođe, ispred Udruženja mladih Bijeljina, izjavio je da je obezbijeđeno više od 200 poklon – bonova, u vrijednosti od 30 do 100 KM, koji se prodaju po cijeni od 10 KM, istakavši da je roditeljima malog Sergeja neophodno na godišnjem nivou obezbijediti od 50.000 do 60.000 KM za njegovo liječenje.

Petar Ilić je najavio i aktiviranje humanitarnog broja, uz saglasnost dječakovih roditelja, kako bi se i na taj način pomoglo liječenje bolesnog dječaka.

Bijeljina.com