Proizvodi Trivićeve firme još uvijek u marketu

28.12.2023. - Društvo

Mada se uveliko priča o tome da je najveći trgovački lanac u BiH, “Bingo”, povukao sa polica proizvode “Krajina klasa”, nakon kontroverznog istupa vlasnika banjalučkog proizvođača kolača i peciva, u stvarnosti je malo drugačije.

Responsive image

U“Bingo” hipermarketu u Banjaluci frižideri su puni svježih “Manja” torti, koje su najpoznatiji brend “Krajina klasa”.

Ako je suditi po datumima sa istekom roka trajanja, torte se redovno dostavljaju u “Bingo”, a posljednja isporuka je, sve su prilike, stigla juče, pet dana nakon navodnog povlačenja “Krajina klas” proizvoda.

Podsjećamo, čitava gužva je počela zbog rasprave na jednoj društvenoj mreži, nakon nedavno održanih izbora u Srbiji.

Kada je jedna korisnica mreže iz Srbije, ljuta zbog navodnog dovođenja glasača iz Republike Srpske na glasanje na lokalnim izborima u Beogradu, upitala “Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu” vlasnik “Krajina klasa” Saša Trivić je odgovorio riječima: “U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se.”

Trivić se nakon toga javno izvinio zbog ove objave, ali su uslijedile žestoke reakcije u Federaciji BiH i pozivi na bojkot proizvoda njeove firme, prenosi Srpskainfo.

Prije nekoliko dana su razbijeni su izlozi svih pet pekara “Manja” u Sarajevu: u centru grada, te u naselju Dobrnja, u Hrasnom, Vogošći i na Koševu.

Pekare su, kako je ranije za Srpskainfo potvrdio Trivić, ponovo otvorene, ali rade skraćeno, do 16 časova, zbog zabrinutosti za bezbjednost radnika.

Mnogo više pažnje javnosti je izazvalo povlačenje proizvoda “Krajina klasa” sa polica prodajnih objekata “Binga”.

Bojkot je, prema pisanju federalnih medija, ali i prema svjedočenju potrošača, počeo još prošlog petka.

Prema svjedočenju pojedinih čitalaca, u “Bingovim” radnjama u Federaciji BiH šefovi trgovina su, navodno, dobili izričitu naredbu da sa polica uklone proizvode “Krajina klasa”.

U “Bingo” prodavnicama u Republici Srpskoj, ili bar u Banjaluci, gdje se nalazi i sjedište “Krajina klasa” to se očigledno nije desilo.

Iz kompanije “Bingo” se nijednom nisu oglasili povodom navodnog povlačenja proizvoda Trivićeve firme.

Nisu odgovarali ni na pitanja novinara.

I upiti poslati u posljednja dva dana ostali su bez odgovora, a portparolka “Binga” se u telefonskim kontaktima pravdala da su zatrpani poslom i sastancima, jer se bliži kraj godine.

Izvor: Bl portal