Osnovci iz Bijeljine kreativnim radovima oslikavaju romsku tradiciju, običaje i naslijeđe

08.04.2024. - Društvo

Udruženje “Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin” u saradnji sa organizacijom CARITAS obilježiće Svjetski dan Roma danas u Centru za kulturu “Semberija” sa početkom u 12 časova.

Svjetski dan Roma biće obilježen kroz manifestaciju video takmičenja na temu “Roma Canvas/Romano Tablo-stvaranje bogate i raznolike slike romske kulture putem video umjetnosti” tokom kojeg će biti predstavljeno 12 video materijala koje su pripremili učenici devetih razreda osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina. Učenici od 1. do 8. razreda pripremili su likovne i literarne radove.

Manifestacija video takmičenja se održava u sklopu projekta “Integralnim pristupom ka socijalnoj inkluziji” i podržana je od strane Vlade Švajcarske i Lihtenštajna.

Ovo je prilika da uživate u kreativnim i inspirativnim radovima koji oslikavalu različite aspekte romske tradicije, običaja i naslijeđa.

Događaju će prisustvovati predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Republičkog pedagoškog zavoda, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Grada Bijeljina, institucije Ombudsmana za djecu Republike Srpske te osnovnih škola sa područa Grada Biieljina.

Izvor:Bijeljinadanas