Sjećanje je suština našeg postojanja

21.04.2024. - Društvo

U okviru obilježavanja trideset i jedne godine od stradanja srpskih boraca na Banj brdu, večeras je Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini organizovalo akademiju u Sokolskom domu na kojoj su djeca i unuci poginulih boraca riječju, stihom i pjesmom govorili o srpskim junacima.

Milenko Mićanović, predsjednik Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini, dijete poginulog borca, kaže da već drugu godinu organizuju akademiju na kojoj žele da i na ovakav način odaju počast i pomen poginulim herojima.

 „ Akademiju smo tako i naslovili, jer želimo da sačuvamo sjećanje na naše heroje, da njihovi saborci govore o njima, da prenose mlađim generacijama svoja sjećanja o hrabrim i požrtvovanim ljudima koji nisu žalili dati život za slobodu i za Republiku Srpsku. U programu učestvuju dječji i školski horovi, naši članovi udruženja, operski i etno pjevači“, istakao je Miljanović.

Profesor Vlado Simeunović, učesnik Odbrambeno – otadžbinskog rata, poručio je mlađim naraštajima da bilježe i zapisuju sve ono što čuju od starijih, da sačuvaju od zaborava uspomenu na svoje najdraže i najmilije.

„Svakodnevno se sjetim neke situacije iz tog vremena. Vi, koji ste u proteklom ratu izgubili svoje najdraže, zadržite ih u najljepšem sjećanju, sačuvajte taj osmijeh koji ste kao djeca vidjeli na njihovim licima. Sjećanje je suština našeg postojanja. Ukoliko se ne budemo sjećali, obilježavali, molili se za naše nastradale, onda ni nas neće biti“, poručio je profesor Simeunović.

Bijeljina.com